040 585 685ortodont@ortoestetik.comCankarjeva ulica 11, 2000 Maribor
Horvat ortodontija

Speed System je fiksni ortodontski aparat, ki ga sestavljajo samozaklepni nosilci/bracketi z aktivnim zaklepom (spring clip)  in posebno oblikovani žični loki.

Prednosti Speed-a od klasičnih nosilcev so: estetika, saj so za tretjino manjši, lažje čiščenje in zaradi lahkih sil večja udobnost za pacienta, nudijo pa tudi večjo natančnost gibanja zob. Med tem ko ortodontom koristijo večja učinkovitost in prihranek časa, saj je menjava lokov hitrejša, zato so kontrole krajše.

Pri Invisalignu kot tudi pri Speed sistemu se postopek ortodontskega zdravljenja začne vedno s pregledom, kjer se naredi podroben pregled ustne votline in rentgenskih posnetkov zobovja. Sledi postopek jemanja odtisa  z digitalnim intraoralnim skenerjem in fotografiranje. Nato ortodont namesti nosilce na zobe in vstavi žični lok v utore nosilcev. Glede na ortodonstko nepravilnost, se dodajajo še aktivni in žični elementi na fiksni aparat, ki pomagajo premikati zobe v želen položaj. Ortodontsko zdravljenje traja običajno od 18 do 24 mesecov. Konča pa se z namestitvijo plastične opornice, ki jo nosite samo ponoči ( ali po navodilih ortodonta).