040 585 685ortodont@ortoestetik.comCankarjeva ulica 11, 2000 Maribor
Horvat ortodontija

INVISALIGN

Invisalign je nevidni ortodontski aparat, ki s pomočjo pritrditvenih elementov in elastičnosti opornice premika zobe. Gre za udoben, varen in estetski način poravnave zob.

 
 • Je snemljiv in praktično neviden,

  torej ni moteč v vsakdanjiku.

 • Uporaba je preprosta in prijetna,

  opornice ne vplivajo bistveno na govor.

 • Kontrolni obiski so redkejši,

  saj so opornice pripravljene vnaprej.

Invisalign se uporablja za vse težavnostne stopnje in vse starosti.

Primeren pa je tudi za športnike ali glasbenike, saj deluje kot ščitnik in se za čas vadbe inštrumenta lahko posravi v škatlico.

Postopek zdravljenja

 • Pregled

  Postopek ortodontskega zdravljenja se začne s pregledom, kjer se naredi podroben pregled ustne votline in rentgenskih posnetkov zobovja.

 • Odvzem odtisa

  Pri nas ga naredimo z digitalnim intraoralnim skenerjem, ki je bistveno bolj natančen od klasičnega odtisa iz alginata, prav tako pa je veliko prijetnejši pacientu. Njegova prednost je tudi, da se med samim jemanjem odtisa na ekranu projektira vaše zobovje. S pomočjo intraoralnega skenerja vam pred začetkom zdravljenja pomažemo kako lahko izgleda vaš nov nasmeh.

 • Načrt zdravljenja

  Digitalni odtis pošljejo na Invisalign in skupaj z njihovimi specialisti po naših navodilih izdelamo načrt zdravljenja. V približno dveh tednih po potrditvi in oddaji naročila so snemljive opornice pripravljene in zdravljenje se lahko začne.

Zaželjeno je, da so opornice nameščene na zobeh vsaj 22 ur na dan, saj tako dosegamo najboljše rezultate. Odstranijo se v času prehranjevanja in čiščenja zob. Število opornic je različno in je odvisno od težavnostne stopnje pacienta.

Da ohranite nasmeh, vam po ortodontskem zdravljenju v našem tehničnem laboratoriju izdelamo še retencijsko žičko, ki je pritrjena na zgornji in spodnji čeljusti od enega podočnika do drugega.

Prav tako vam izdelamo še PVC opornico, ki poskrbi, da se tudi vi navadite na nov nasmeh.