040 585 685ortodont@ortoestetik.comCankarjeva ulica 11, 2000 Maribor
Horvat ortodontija

Invisalign je vrsta ortodontskega zdravljenja, ki pomaga na udoben, varen in estetski način poravnati zobe brez uporabe značilnih kovinskih nosilcev.

Je snemljiv in praktično neviden, uporaba pa prijetna in preprosta, saj opornice ne vplivajo bistveno na govor in ne žulijo. Ker so opornice pripravljene vnaprej, so tudi kontrolni obiski pri ortodontu redkejši kot pri klasičnem zobnem aparatu.

Invisalign se uporablja za odpravo križnega in globokega griza, razmika med zobmi, prekrivanja zob in tesnega stanja zob. Primeren pa je tudi za paciente, ki imajo zaradi parodontoze oslabljeno kostno čeljust.

Postopek ortodontskega zdravljenja se začne s pregledom, kjer se naredi podroben pregled ustne votline in rentgenskih posnetkov zobovja.
Nato sledi postopek jemanja odtisa. Pri nas ga naredimo z digitalnim intraoralnim skenerjem, ki je bistveno bolj natančen od klasičnega odtisa iz alginata. Prednost pa je tudi ta, da boste na ekranu pogledali projekcijo svojega stanja zob, kar pomeni, da lahko vidite prikaz končnega stanja zob in svojega novega nasmeha že pred začetkom zdravljenja.
Digitalni odtisi se nato pošljejo k specialistom podjetja Invisalign.
V približno dveh tednih po potrditvi in oddaji naročila so snemljive opornice pripravljene in zdravljenje se lahko začne. Optimalno je, če so opornice nameščene na zobeh vsaj 22 ur na dan.Odstranijo se v času prehranjevanja in čiščenja zob. Število opornic je različno in je odvisno od ortodontske nepravilnosti zob vsakega pacienta. Zato se vedno pred začetkom izdela individualni načrt zdravljenja.

Da ohranite nasmeh, takšen kot vam je všeč, sledi zdravljenju še retencijsko obdobje. To pomeni, da dobite novo plastično opornico, ki jo običajno nosite le ponoči (ali po navodilih ortodonta).