Le za resne

 Ljudje smo psihosocialna bitja, ki nam šele morebiten strah pred kaznijo vzbudi želeno in priporočljivo vedenje.

Če povemo z drugimi besedami, imamo ob nevzdrževanju vrhunske ustne higiene ortodonti pravico in dolžnost, da snamemo nesnemni ortodontski aparat in tako prekinemo obravnavo na račun obveznega zdravstvenega zavarovanja, saj nadaljevanje obravnave povzroča veliko škodo na zobeh, izvzveto pa ni tudi poslabšanje splošnega zdravstvenega stanja.

Nesnemni ortodontski aparati so dovolj motivirani in spodobni vzdrževati vrhunsko ustno higieno, ki so duševno zreli, odgovorni in ki redno prihajajo na kontrolne preglede. Zato tisti pacienti, ki že nosite nesnemne ortodontske aparate, in tisti, ki se zanje šele odločate, prosim, spoštujte sebe in svoje zobe ter upoštevajte navodila specialista ortodonta. Tako boste imeli nasmeh za milijon evrov.

Ste se vprašali, zakaj tako drag nasmeh?
S prijaznim in z lepim nasmehom boste odpirali veliko vrat, ki vas bodo vodila do skritih zakladov, in sicer poslovnih, finančnih, prijateljskih in ljubezenskih.

Po svetovnih statistikah je starejših pacientov, ki si želijo izboljšati nasmeh, okoli 20-25 odstotkov, število pa še narašča. Tudi pri naših pacientih je opaziti, da je njihova motivacija na najvišji ravni, saj jim zdravstveno zavarovanje tega stroška pri nas ne poravna in si morajo ortodontsko oskrbo plačati sami. Drugače pa je pri otrocih in mladini do 18. leta starosti, katerim zdravljenje plača Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.